Steel framed barn conversion

We are working with a client to convert a steel framed barn in to a home fit for a growing family. The barn had achieved a class Q planning permission but the client wanted to refine the plans to be

Grand Designs

Our Cornish project is in April’s edition of Grand Designs magazine, in a feature about the driveway. Charlie is quoted in the opening paragraph as saying, “The journey from the driveway to front door to entrance hall is an important

Timber Frame

We have been working with Steico, specialists in wood fibre insulation and timber joists, to create giant timber frame ‘kits’ where every length of wood is pre-cut and numbered off-site ready to be assembled quickly and efficiently on site. This

Work on site

Still shrouded in scaffolding, the flat roof of this new home in Gloucestershire is taking shape. The roof will be sewn with wild-flowers which will be a haven for wildlife but also a disguise for the the solar panels. The

Rotunda House

A few years ago we were invited to pitch an idea for a new home for Prue Leith and John Playfair. Luckily for us they loved our contemporary re-imagining of the English country house. The house features a prominent ‘Piano

New studio on site

Having received planning permission, work on our new studio has started on site. We are converting a steel framed barn into a Passiv-standard studio space which we hope to complete towards the autumn of this year. The conversion will reuse

Planning application

We’ve just submitted a planning application to regenerate and bring cohesion to a set of farm buildings on the Ridgeway in Oxfordshire. The site has evolved over the years with various piecemeal additions to the main farmhouse and ancillary buildings

Work in progress

Interior view of a new dwelling as part of preparations for a planning application. This shows the entrance area which takes advantage of the far-reaching views and natural light afforded by it’s position.

3D modelling

This 3-D model helps the us and the client see the finished building more clearly. In this case the proposed works to a bungalow will improve the thermal efficiency to suit the clients needs and create a low energy dwelling

Completed Project

We’re pleased to announce the completion of a new project! The new garden building at Pear Tree Cottage creates a light filled modern living space distinct from the more traditional feel of the original cottage. Connected by a short link

Changing Landscapes

Charlie is excited to be part of the launch of Changing Landscapes: The Future of nature and our homes. A series of webinar panel discussions organised by international sculptor, David Harber. The discussions will explore the way in which we

Planning permission

Even during lockdown the planning wheels were still turning and we were granted planning permission for the remodelling and extension of this Victorian farmhouse. The family have now outgrown the house and our proposals seek to provide more suitable living

Future Build Guest Editor!

Charlie is guest editing this weeks issue of the Future Build newsletter. Future Build is an annual event that aims to bring together innovative brands from the built environment community to share their products and solutions. Click this link to read

Futurebuild

This Thursday Charlie will be joining a panel of industry experts on the Steico stand at Futurebuild for a series of talks on tackling the climate crisis. They will be talking about how to meet the RIBA 2030 Climate Challenge

Hook Norton Community Housing

The planning permission has been submitted for our scheme for the Hook Norton community housing project. The scheme, which is the culmination of an extensive community engagement process plans to create 12 dwellings and a community building centred around a

Hidden Gem

Set in an area of outstanding natural beauty in the Warwickshire countryside, building work has started on remodelling and extending this beautiful manor house. The plan is to create a more cohesive family living environment and enhance the connections between

Planning application

These artists impression images were included as part of a recent planning application we’ve submitted. The application is for the retro-fit and extension of an existing dwelling, and an adjacent new-build in the conservation area of an Oxfordshire village.

Bringing the outside in

The location of this project, next to an ancient woodland in Oxfordshire, meant that large openings were essential. The verticality of the trees is repeated in the vertical timber mullions which emphasise a connection to the outside.

Developing a design

We’re currently working on a small 2-plot housing scheme in the Cotswolds. These images show the development of the design at the concept stage to illustrate the feel of the project to the client.

Charlie Builds a House

Back in the late Spring of 2017 Charlie started building his own house. The whole process has been followed by Homebuilding & Renovating and you can now see how his journey unfolded, including the final reveal, if you click this

|