Lamorna Oxfordshire

Location Oxfordshire

Project Type New Build

Project Status Built

The original bungalow was situated on the edge of a conservation area in a village in the Cotswolds. It was built in the 1960s as part of a small development of single storey homes which over time had all been extended or their appearance changed.

Improved thermal performance and energy efficiency were important to the new owners, and to achieve this we proposed stripping the building back and adapting the foundations, walls and floors and overcladding with thick insulation. A sensitive building palette of local cotswold stone, timber and a metal standing seam roof were chosen for durability, longevity and aesthetic appearance.

The result is a low energy home that provides bright, airy living spaces with much lower carbon emissions than would be associated with a total new build, an exemplar of retain and reuse.

Lamorna Oxfordshire
+

|